تهیه نقشه UTM دلیل مشخص کردن موقعیت مکانی ملک و مشخصات آن امری مهم می باشد.
در حال حاضر در صورت مراجعه به ادارات مربوط به امور ملکی مانند اداره ثبت اسناد و یا شهرداری ها و کلیه نهادهای زیر مجموعه این مراکز با لفظ نقشه یو تی ام زیاد برخورد می کنید.
در صورتی که با این واژه و مفهوم آن آشنایی کامل ندارید با ادامه مطالب همراه ما باشید، زیرا قصد داریم تا نکات مهمی را در مورد اهمیت نقشه utm مراحل تهیه و افراد متخصص در این حوزه مطالبی را بیان کنیم و همچنین قصد داریم تا بهترین مرکز خدمات در این حوزه را معرفی کنیم.
در حال حاضر توجه ویژه ای به ماده ۱۴۷ و ۱۴۸ سندهای تک برگ و همچنین نقشه یو تی ام می شود خوب است بدانید که آشنایی با این مقوله به صورت حرفه ای مبحثی کاملاً تخصصی و زمانبر می باشد به همین جهت ما به ذکر چند نکته و معرفی نقشه یو تی ام می پردازیم.
utm در واقع به معنای سامانه مختصات جهانی مرکاتور معکوس است که در این سیستم موقعیت و نقشه برداری ملک مورد توجه قرار می گیرد.
معمولاً مختصات ملک را بر روی دستگاه مخصوص به صورت دو بعدی نشان می دهند که به دلیل سیستم نقطه گذاری این دستگاه به راحتی می توان آن را بر حسب سانتی متر مشخص کرد.
مشخص کردن موقعیت ملکی و حدود آن با کمک گرفتن از سامانه جی پی اس به راحتی امکان پذیر شده است.
پس از مشخص کردن دقیق مختصات هر نقطه از ملک که به صورت کاملا انحصاری در کل کره زمین واقع شده اند می توان این نقاط را توسط نرم افزار تهیه نقشه utm و یا اتوکد بر روی کاغذ مشخص کرد.
از آنجا که تهیه نقشه utm یک کار کاملا تخصصی و حرفه ای می باشد باید توسط افراد متخصص که تمامی دوره های لازم را گذرانده اند این کار صورت بگیرد.
به طور کلی افرادی صلاحیت دارند که نقشه یو تی ام را تهیه کنند،مهندسینی هستند که در آزمون نظام مهندسی ساختمان شرکت کرده و دارای پروانه و مهر نظام مهندسی می باشند.
همچنین افرادی که به عنوان کارشناسان رسمی دادگستری در آزمون های مربوطه شرکت کرده و مدارک لازم را دریافت کرده اند و موفق به دریافت پروانه و مهر کارشناس رسمی دادگستری در زمینه نقشه برداری امور ثبتی هستند.
البته مهندسان نقشه بردار دارای تاییدیه نظام کاردانی نیز واجد شرایط تهیه نقشه یوتی ام می باشد.
خوب است بدانید که درصورت تهیه نقشه utm اگر بر روی آنها مهر کارشناسان رسمی دادگستری وجود نداشته باشد نقشه از اعتبار فاقد می گردد.
برای شروع تهیه نقشه utm باید از طرف مالک یا مالکان اظهارنامه ثبتی تهیه شود و درخواست خود را در قالب ماده ۱۴۷ بیان کنند.
سپس اظهارنامه خود را در دفتر ثبت اسناد ثبت نمایند و درخواست تعیین حدود ملک و نقشه یو تی ام دهند.
سپس ادامه کار در اداره ثبت اسناد مالکیت انجام می پذیرد که پس از تهیه نقشه یو تی ام و استخراج محل صحیح و دقیق ملک می توانند به اداره ثبت رفته و پلاک خود را با توجه به پلاک های اصلی و فرعی منطقه مشخص نمایند.
اما نکته مهم این است که ثبت نقشه یو تی ام به دو روش صورت می گیرد که در هر دو روش باید از دوربین نقشه برداری استفاده کرد.
در روش اول با استفاده از GPS مکان دقیق و گوشه های ملک مشخص می گردد. اما در روش دوم بدون GPS گوشه های ملک را مشخص کرده و با نقشه های مقیاس سازمان نقشه برداری هماهنگ می کنند.
هزینه تهیه نقشه utm یک بحث کاملاً تخصصی است که به راحتی نمی توان در مورد آن نظریه صادر کرد.
خوب است بدانید که معمولاً هزینه های تهیه نقشه ها به طور سالانه به روز رسانی می شود. اما مسئله مهم این است که عوامل زیادی وجود دارد که می تواند بر هزینه ها تاثیر گذار باشد.
کاربری ملک جزء عوامل مهم است که می تواند بر هزینه ها تاثیر داشته باشد، به طور مثال مشخص کردن نقشه utm املاک مسکونی با زمین های کشاورزی کاملا متفاوت می باشند و به طور قطع هزینه املاکی که در آنها ساخت و ساز بیشتر و یا در آن درخت های بلند وجود دارد به نسبت سایر املاک بیشتر است، زیرا کار بیشتری لازم است انجام شود.
متراژ ملک هر چه بیشتر باشد در نتیجه هزینه نقشه نیز بیشتر می شود و این بر اساس نظر کارشناسان و مهندسان مشخص می گردد.
دسترسی ملک به زمین های اطراف و مناطق کوهستانی و یا دشت و کوهپایه نقش تاثیر گذاری را در تعیین هزینه ها ایفا می کند هرچه دسترسی آسان تر باشد هزینه ها پایین تر می شود.
در واقع جانمایی پلاک ثبتی بر روی نقشه ها کاری تخصصی محسوب می شود که وظیفه کارشناسان مربوطه در رشته نقشه برداری و امور ثبتی است.
کاربرد نقشه utm این زمان کاملا مشخص می گردد زیرا می تواند به کارشناسان کمک کند تا به درستی پلاک ثبتی را جانمایی کنند.
یک نوع نقشه هوایی وجود دارد که ابعاد درج شده بر روی نقشه ها به صورت گروهی است و هندسه خاصی ندارند.
یک نوع دیگر نقشه هوایی است که بر اساس سیستم مختصات و هندسه خاص ترسیم شده است. برای جانمایی پلاک ثبتی به هر دو مدل نقشه نیاز است تا بتوان به طور دقیق محل میخکوبی ملک را مشخص کرد.
باید گفت که با مطالعه دقیق اسناد و مدارک تهیه و استعلام نقشه ثبتی و اطمینان از صحت نقشه ها می توان جانمایی پلاک ثبتی را بر روی نقشه صورت دارد.
می دانیم که تهیه نقشه utm یک امر کاملاً تخصصی می باشد که می تواند با مشخص کردن چهار گوش ملک و سطح کامل آن از اختلافات مختلف با همسایه گان جلوگیری کند و همچنین موقعیت دقیق ملک را مشخص می نماید.
این مجموعه با ارائه خدمات نقشه برداری با بهترین تعرفه ها در خدمت شما مالکان عزیز می باشد، در صورت نیاز به تهیه نقشه utm و جانمایی پلاک ثبتی و هرگونه خدمات دیگر در این زمینه می توانید از طریق راه های ارتباطی مختلف با کارشناسان ما مشورت کنید.
همچنین کارشناسان این مجموعه با داشتن تجهیزات مدرن و به روز سعی می کنند تا در کمترین زمان ممکن با دریافت هزینه و تعرفه مناسب کلیه خدمات مربوط به تهیه نقشه utm، نقشه ماده ۱۴۷ و تعیین حدود اربعه، نقشه هوایی و همچنین توپوگرافی و سایر خدمات دیگر را ارائه دهد.
این مجموعه خدماتی، با داشتن کارشناسان متخصص و مهندسین با مهر و امضاء نظام مهندسی می تواند بهترین خدمات ملکی را به شما ارائه دهد.